Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš po víkendu představí nové programové prohlášení vlády

Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Nová vláda představila návrh svého programového prohlášení už v prosinci, dokument však bylo nutné ještě upravit. Konečná verze by měla být zveřejněna v úterý, řekl dnes novinářům premiér Andrej Babiš (ANO).

Babiš dnes uvedl, že dostal několik podnětů na úpravy dokumentu od odborů, zaměstnavatelů i profesních komor. Některé z návrhů se podle něj kabinet bude v nadcházejících dnech snažit do svého programového prohlášení zapracovat. "Nyní přepracováváme programové prohlášení, předpokládám, že bude hotové zkraje příštího týdne," řekl premiér.

Programové prohlášení předloží vláda poslancům před hlasováním o důvěře. Schůzky s jednotlivými stranami ale už Babiš neplánuje. "Podle vyjádření jednotlivých stran nemá smysl znovu je oslovovat před prvním pokusem, jejich vyjádření je kategorické," řekl premiér.

Představitelé ANO před Vánocemi jednali se všemi sněmovními uskupeními kromě TOP 09, většina z nich oznámila, že Babišovu vládu nepodpoří. Pouze KSČM se o svém postoji teprve rozhodne, ani hlasy komunistických poslanců by ale kabinetu pro získání důvěry nestačily.

Témata:  vláda Andrej Babiš EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy