Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královéhradecká krajská ODS nominovala na předsedu Petra Fialu

Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Hradec Králové - Královéhradecká krajská ODS nominovala na předsedu strany současného lídra a poslance Petra Fialu. Regionální sněm v Hradci Králové si dnes dopoledne zvolil také nové vedení. Předsedou je opět Ivan Adamec.

Proti Adamcovi nikdo nekandidoval. "Zvítězil jsem na pozici předsedy jednoznačně. Prvním místopředsedou je Václav Řehoř a dalšími Vladimír Benák, Ivan Doležal a Roman Toušek," dodal staronový předseda krajské organizace. Řehoř a Benák funkce místopředsedů regionálního sdružení obhájili. "Do výkonné rady jsme navrhli Martina Červíčka," uvedl Adamec.

"Na pozici místopředsedkyně jsme podpořili Alexandru Udženija a na místopředsedu Martina Kupku. Petr Fiala byl zvolen jednoznačně a v dalších případech hlasovala pro naprostá většina," řekl Adamec. Udženija i Kupka jsou místopředsedy ODS už nyní.

Prvním místopředsedou královéhradecké ODS se stal Václav Řehoř a dalšími místopředsedy Vladimír Benák, Ivan Doležal a Roman Toušek. Do výkonné rady delegáti navrhli Martina Červíčka.

ODS loni ve sněmovních volbách v Královéhradeckém kraji zaznamenala po delší odmlce úspěch. Podle vedení strany splnila svůj cíl, když skončila s více než 11 procenty na druhém místě za hnutím ANO, které získalo 32 procent. Při volbách v roce 2013 ODS skončila v hradeckém kraji s 7,27 procenta až šestá.

Témata:  ODS Petr Fiala Královéhradecký kraj

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.