Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Benešovsku uhořel v osobním autě muž, polil se hořlavinou a zapálil

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Chářovice - V Chářovicích na Benešovsku uhořel v noci na dnešek muž v osobním autě. Podle policie se polil hořlavinou a zapálil. Na místo vyrazily tři jednotky hasičů s výškovou technikou, protože z prvotních informací nebylo zřejmé, zda nehoří také rodinný dům.

"Muž se pokusil zapálit jiné vozidlo. To se mu nepovedlo, následně se polil hořlavou látkou a zapálil ve svém vozidle. Lékař konstatoval smrt uhořením," uvedla mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková.

Událost byla hlášena po 01:00. "Bylo to oznámeno jako blíže neurčený požár u rodinného domu, který volající viděl z dálky," uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel.

Auto bylo plně zasaženo požárem. Po několika minutách hasiči našli uvnitř lidské tělo, vyprostili ho a předali pohřební službě. "Jeden z hasičů také poskytl posttraumatickou pomoc lidem z okolí, kteří byli na místě," dodal mluvčí.

Témata:  Středočeský kraj sebevražda hasiči požáry

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy