Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči po třech dnech ukončili pátrací akci ve zříceném hotelu v Mariánských Lázních

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Mariánské Lázně - Hasiči dnes ráno po třech dnech ukončili zásah ve zřícené části bývalého hotelu Kavkaz v Mariánských Lázních. Sutiny prohledávali kynologové se speciálně vycvičenými psy, kteří označili místo, kde by pod závalem mohli být lidé. Nikdo ale nalezen nebyl.

Část stropů mezi prvním a druhým patrem se v památkově chráněném domě zřítila v neděli po poledni. "Hromady sutin se odbagrovaly a při tom se prohledávaly. Poté, co se hasiči z týmu USAR dostali až do sklepních prostorů pod místem zřícení, mohli vyloučit, že by v závalu byla nějaké osoba," uvedl mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Zajištění objektu na Goethově náměstí už nyní bude na jeho majiteli, kterým je společnost Léčebné lázně Mariánské Lázně. Lázeňská firma chtěla bývalý hotel před několika lety rekonstruovat za 700 až 800 milionů korun, stavbu ale nakonec kvůli vysokým nákladům zastavila.

V centru Mariánských Lázní už je to za poslední roky třetí objekt, který měl vážné technické vady, podle starosty Petra Třešňáka (Piráti) je ve městě v hodně zanedbaném stavu asi 20 domů.

Témata:  Mariánské Lázně zřícené stavby hasiči

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy