Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pod sutinami hotelu v Mariánských Lázních je zřejmě zavalený člověk, psi označili místo

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Mariánské Lázně - Hasiči dál hledají trosky zadního traktu bývalého hotelu Kavkaz v Mariánských Lázních. Na místě jsou kynologové se psy, cvičenými na prohledávání sutin. Čtyři ze pěti označili místo, kde by se mohl někdo nacházet.

"Vycvičení psi označili jedno místo, kde by se mohly zavalené osoby nacházet," sdělil Oldřich Volf z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. Hasiči tak musí nejprve velmi opatrně odstranit sutiny, aby vyloučili, že se pod nimi nikdo nenachází.

Objekt patří místní lázeňské společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně. Podle jejího generálního ředitel Lea Novobilského byla v objektu pohybová čidla napojená na bezpečnostní službu. V neděli 13:00 zaznamenala čidla pohyb. "Když na místo přijeli pracovníci bezpečnostní služby, zaslechli údajně hlasy. Pak se ale stropy zřítily. Proto vzápětí informovali policii a hasiče," popsal Novobilský.

Na objekt hotelu je stavební povolení na rekonstrukci. Lázeňská firma jej chtěla před několika lety rekonstruovat za 700 až 800 milionů korun. Stavba ale byla zastavena, protože se britskému vlastníkovi zdála investice příliš vysoká. Podle Novobilského je ale i po zřícení části zadního traktu budova opravitelná a společnost zatím s demolicí hlavního traktu hotelu nepočítá.

Podle starosty Mariánských Lázní Petra Třešňáka (Piráti) je ve městě asi dvacítka objektů v hodně zanedbaném stavu. Převážně jde právě o bývalé lázeňské domy a hotely. Jenže patří soukromým vlastníkům. Stavební úřad může vlastníky jen opakovaně vyzývat k nápravě stavu.

Témata:  zřícené stavby Mariánské Lázně Karlovarský kraj hasiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy