Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pospíšil vyzval k podpoře Drahoše

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil
Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil vyzval na twitteru demokratické síly k součinnosti před druhým kolem prezidentských voleb. Je podle něj třeba podpořit Jiřího Drahoše, který se podle průběžných výsledků sčítání volby utká se současnou hlavou státu Milošem Zemanem.

Na Drahošovu stranu se postavil také místopředseda lidovců Marian Jurečka a místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička.

"Jsem s průběžnými výsledky zatím spokojen. Doufám, že pan profesor do druhého kola skutečně postoupí. Pak je třeba spojit demokratické síly a podpořit Jiřího Drahoše ve druhém kole proti Miloši Zemanovi," uvedl.

Podle výsledků sčítání po sečtení více poloviny okrsků postoupí do druhého kola Drahoš s 25 procenty a Zeman s 42 procenty.

První místopředseda KDU-ČSL Jurečka vyjádřil na sociálních sítích přesvědčení, že se ve druhém kole voleb střetnou Zeman a Drahoš, postavil se na stranu bývalého předsedy Akademie věd. "Uspět pro profesora Drahoše ve druhém kole nebude vůbec snadný úkol, je třeba pro jeho úspěch a změnu na Hradě udělat maximum, osobně se rád také zapojím," napsal na twitteru.

Témata:  Jiří Pospíšil Jiří Drahoš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy