Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyslovení nedůvěry vládě Drahoše nepřekvapilo, druhou šanci by mu nedal

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Vyslovení nedůvěry menšinové vládě premiéra Andreje Babiše (ANO) prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše nepřekvapilo.

Druhý pokus k sestavení vlády by podle něj měl dostat někdo, kdo by měl šanci sestavit stabilní vládu. Jiří Drahoš to dnes řekl na dotaz ČTK při návštěvě Třince na Frýdecko-Místecku.

"Vyslovení nedůvěry mě nepřekvapilo, nakonec myslím, že jsme ho očekávali všichni, dokonce i Andrej Babiš. Co by se mělo dít dál? No tak kdybych byl prezidentem já, dělo by se určitě něco jiného, druhý pokus by za takové situace dostal někdo, kdo má šanci sestavit stabilní vládu," řekl Drahoš.

Nevylučuje, že nastanou pokusy o sestavení koaliční vlády. To jsou ale podle Drahoše jen spekulace, pravidla hry určuje prezident Miloš Zeman, který řekl, že dá druhou šanci rovněž Babišovi. "Prezident je ve funkci, tuším, do 8. března a určitě udělá všechno pro to, aby ještě za jeho prezidentování vznikla vláda, kterou on si přeje. Všechno ostatní jsou v tuto chvíli spekulace," řekl Drahoš.

Témata:  Jiří Drahoš vláda Andrej Babiš

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy