Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda ANO a ČSSD? Jednání začnou dnes, prozradil Chvojka

Jan Chvojka
Jan Chvojka
Foto: Facebook

Praha - Zástupci ČSSD a hnutí ANO se dnes odpoledne sejdou k jednání. Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka očekává, že se povede debata o podmínkách, za kterých by ČSSD mohla vstoupit do vlády nebo podpořit menšinovou vládu.

Hnutí ANO v úterý neuspělo ve Sněmovně se žádostí o důvěru pro svou jednobarevnou menšinovou vládu.

Chvojka dnes uvedl, že nelze mluvit o vyjednávání před druhým pokusem o sestavení vlády, když zatím nikdo nedostal od prezidenta Miloše Zemana pověření jednat o vzniku vlády. "Je to spíše taková konzultační nebo informativní schůzka, kde se chce hnutí ANO pobavit se zástupci ČSSD, jak to vidí dál," řekl.

"Určitě se nemůže opakovat to, co se tady dělo tři měsíce, kdy hnutí ANO s nikým nejednalo, udělalo si vládu samo a víte, jak to dopadlo včera (v úterý)," řekl Chvojka. "My nejsme ti, kteří o něco žadoní. Je to věc ANO, oni nás pozvali. My je vyslechneme," řekl. "Určitě se dnes nic neuzavře," doplnil.

Sociální demokraté už dříve zveřejnili seznam podmínek, za kterých by byli ochotni uvažovat o vládní spolupráci s ANO. Patří mezi ně splnění programových požadavků sociální demokracie, ale také skutečnost, že ve vládě nebude nikdo trestně stíhaný. Předseda ANO a premiér Andrej Babiš byl obviněn z podvodu kvůli financování farmy Čapí hnízdo,

Témata:  vláda Hnutí ANO Sociální demokracie (SOCDEM) Jan Chvojka

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy