Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš kampaň proti sobě očekával. Dejte na zdravý rozum, žádá občany

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Klatovy - Útočné inzeráty, které se objevily v tisku a spojují kandidaturu Jiřího Drahoše s podporou migrace, bere bývalý předseda AV ČR jako součást očekávané kampaně proti sobě před druhým kolem prezidentských voleb.

Návštěva Plzeňského kraje je součástí Drahošových výjezdů do krajů před druhým kolem prezidentských voleb. V Klatovech dnes řekl, že předpokládá další podrazy a lumpárny. "Dementujeme to stále a budeme také apelovat na zdravý rozum lidí, ať všemu nevěří," uvedl dnes Drahoš před 300 lidmi na klatovském náměstí.

Spolek Přátelé Miloše Zemana zveřejnil v některých denících inzerát, který podporuje současného prezidenta a útočí na Drahoše. Spojuje ho s podporou migrace. "Budeme se určitě bránit a budu se proti tomu vymezovat třeba i v těch debatách, ale není to tak jednoduché," komentoval inzeráty Drahoš.

Dále uvedl, že souhlasí s první částí věty na inzerátu, "Stop imigratům...". "Musíme zastavit migraci, zejména tu směrem z Afriky a z těchto zemí," naléhal. Evropa podle něj není schopna problém vyřešit a musí pomoci lidem v jejich zemích.

"Musíme chránit hranice Schengenu, a musíme to zvládnout a my to zvládneme. Ale musíme to zvládnout jako Evropa, nemůžeme to zvládnout jako Česká republika, že zabetonujeme svoje hranice a budeme se tvářit, že je vše v pořádku a budeme čekat, až ty hranice začne někdo přelézat," uvedl.

Drahoš také ujistil, že televizní debaty s Milošem Zemanem budou určitě jen dvě. "Radši jedu do Klatov a budu jezdit ještě do dalších míst. Pro mě jsou důležitější voliči než čtyři debaty. O čem? Vždyť sám Zeman řekl, že by to byla nuda," dodal.

Témata:  Jiří Drahoš prezidentská kampaň Miloš Zeman

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy