reklama

„V posledních dnech se tu množí 'zaručeně pravdivé' komentáře o tom, že údajně vy, kteří jste mi dali svůj hlas, podpoříte ve druhém kole Miloše Zemana,“ píše se na oficiálních facebookových stránkách Hilšerovy prezidentské kampaně.

Tým prezidentského kandidáta uznává, že voliči samozřejmě mají právo volit, jak uznají za vhodné. „Právo volby je výsadou svobodné společnosti - každý se svým hlasem může naložit tak, jak uzná za vhodné,“ píše tým Hilšera, který v prvním kole získal 8,83 procenta a skončil na pátém místě.

Jak ale Hilšerovi lidé naznačují, nejde zřejmě jen o nahodilé provokace. „Mnohé však nasvědčuje tomu, že autoři těchto komentářů jsou dobře organizovaní trollové. Komu ku prospěchu tak činí, je asi jasné… Nenechme se zviklat. Změna je možná,“ dodává tým.

Sám Hilšer ihned po prvním kole oznámil, že podpoří Jiřího Drahoše. Způsob podpory podle něj záleží na požadavcích Drahošova týmu. Poznamenal, že sám za sebe může napsat třeba svým podporovatelům na sociálních sítích.

Podpořit Drahoše je lékař připraven jakýmkoli způsobem, pokud nebude odporovat jeho přesvědčení. Je připraven s ním třeba někam osobně jet nebo se jinak angažovat.