Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V noci byl uzavřen pražský Libeňský most, tramvaje jsou odkloněny

Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Od dnešní noci je do odvolání uzavřen Libeňský most v Praze, což znamená velké změny v MHD. Libeňský most patří mezi hlavní dopravní tepny vedoucí do Holešovic, kde se nachází například Pražská tržnice, divadlo La Fabrika nebo výdejní místa internetových obchodníků.

Tramvajové linky 1 a 25 pojedou z Vltavské odklonem přes Florenc a Křižíkovu na Palmovku. Linky 6 a 14 obslouží dolní část Holešovic. Částečně by měly být posíleny vybrané autobusové linky. Autům magistrát doporučuje využít sousední mosty.

Libeňský most je dlouhodobě ve velmi špatném stavu. Město plánuje celkovou rekonstrukci, nyní čeká na vyjádření ministerstva kultury, které posuzuje památkovou ochranu kubistického mostu.

Vedení města sklidilo za situaci kritiku. Podle starostů Prahy 7 a 8 jde o selhání a most už měl být dávno opraven či opravován. Podobně to podle vyjádření na sociálních sítí vidí řada opozičních zastupitelů. Od roku 1928, kdy byl Libeňský most uveden do provozu, nebyla ani jednou opravena jeho nosná konstrukce.

Témata:  Praha MHD Praha doprava

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy