Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý ministr zdravotnictví Ludvík rezignoval na šéfa pražské ČSSD

Miloslav Ludvík
Miloslav Ludvík
Foto: ludvikmiloslav.cz

Praha – Někdejší ministr zdravotnictví a ředitel nemocnice v Motole Miloslav Ludvík rezignoval na funkci předsedy pražské ČSSD. Funkci složil na dnešní krajské konferenci strany. ČTK to potvrdili tři zdroje z jednání sociálních demokratů. 

Svou funkci Ludvík nabídl k dispozici společně s členy krajského výkonného výboru už loni po říjnových volbách do Sněmovny, kdy strana získala 7,27 procenta hlasů. V hlavním městě to bylo jen 5,57 procenta.

Ludvík se stal předsedou strany v Praze poprvé v prosinci 2014. O dva roky později pozici obhájil a mandát mu měl končit letos na konci roku. Ludvíka v prosinci 2016 volilo 99 ze 160 delegátů. V minulém volebním období zastával funkci ministra zdravotnictví, kvůli které v lednu 2017 složil mandát zastupitele hlavního města. Kdo Ludvíka nahradí, by delegáti měli rozhodnout ještě dnes.

Podle informací ČTK by se Ludvíkovým nástupcem mohl stát bývalý náměstek na ministerstvu školství Petr Pavlík z ČSSD v Praze 6. Pavlík v roce 2014 neúspěšně kandidoval do Senátu.

Pražští sociální demokraté by dnes kromě nového předsedy měli volit také členy krajského výkonného výboru a delegáty na únorový sjezd ČSSD. Zda navrhnou svého kandidáta na funkci předsedy strany, není jasné. Podle kuloárních informací zřejmě vybrán nebude.

Témata:  Miloslav Ludvík Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy