Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Středočeská ČSSD by za předsedu chtěla Hamáčka

Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně
Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Kladno - ČSSD, která utrpěla v parlamentních volbách porážku, si nového předsedu zvolí na sjezdu v Hradci Králové 18. února. Středočeská ČSSD dnes na tento post nominovala místopředsedu Sněmovny Jana Hamáčka.

Krajská konference dnes jednala v kladenském Dělnickém domě. "Na místopředsedy nominovala Miroslava Krejčíka a Ondřeje Veselého," uvedla tajemnice středočeských sociálních demokratů Monika Čapková. Krejčík je bývalý šéf vojenské tajné služby, Veselý poslanec za Jihočeský kraj.

Hamáček je předsedou středočeské sociální demokracie. "Moc děkuji mé domovské středočeské ČSSD za podporu na předsedu sociální demokracie," uvedl dnes odpoledne na twitteru.

Nominaci Hamáček přijal na jednání sociálních demokratů v domovské Mladé Boleslavi 8. ledna. Tehdy uvedl, že strana bojuje o přežití a on ji chce znovu postavit na nohy. O nejvyšší stranickou funkci se hodlá ucházet také poslanec a olomoucký primátor Antonín Staněk a webu denik.cz i Krejčík. Deník Právo minulý týden uvedl, že o podporu na šéfa strany hodlá na krajských konferencích požádat také zastupitel a ředitel městské knihovny v Poličce Jan Jukl.

Na post předsedy navrhly Hamáčka například karlovarská nebo pražská organizace. Naopak moravskoslezští sociální demokraté nebudou na předsedu ČSSD nominovat žádného z uchazečů.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Jan Hamáček Středočeský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy