Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Samková komentovala svůj výstup ve sněmovně, sklidila bouřlivé ovace

Klára Samková /TOP 09/
Klára Samková /TOP 09/
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Známá česká advokátka Klára Samková v Poslanecké sněmovně v rámci semináře "Máme se bát islámu?" vystoupila s projevem, který přinutil některé velvyslance opustit sál. V rozhovoru pro EuroZprávy.cz následně vysvětlila, že je potřeba začít o věcech otevřeně diskutovat.

"Jestli bude nebo nebude mít dohru pro mne osobně, mi je šumafuk. Je potřeba začít o věcech otevřeně diskutovat. Vládní tak zvaná elita a velká část intelektuálů ztratila zpětnou vazbu s realitou. Neví, co je život... asi už neví, co to je mít hlad déle než pár minut a co to je mít opravdový hlad. Zapomněli, co to je čelit ohrožení života kvůli názorům. Padesátá léta jsou už pro ně daleko. Je potřeba začít o islámu mluvit a nerozumovat o tom, co znamenal islám pro Araby v 7. století, ale o tom, co znamená pro celou planetu ve století 21.," vysvětlila Samková v rozhovoru pro EuroZprávy.cz.

Dodala, že turecký velvyslanec utekl ze sálu jako pubertální kluk, který vzdoruje rodičům. "Takové jednání není hodné muže a diplomata. Zachoval se jako baba. Co se týká muslimů, očekávají, že na základě evropského práva bude jejich ideologie tolerována," uvedla advokátka v rozhovoru.

Rozhovor sdílela na sociálních sítích i sama advokátka a dodala, že je načase, aby vydala osobní prohlášení. "Budu říkat, co si myslím. Budu i nadále říkat, co si myslím. Budu říkat nadále, co si myslím, bez ohledu na to, co vy budete říkat, že si myslíte o mně. Islám je totalitní ideologie, podle se skrývající za náboženství, omezující nejosobnější a nejintimnější lidská pravá, je v rozporu s evropským právním systémem, založeným na antických tradicích. A na závěr... i nadále budu říkat, co si myslím," uvedla Samková.

Vzápětí její slova ocenila řada příznivců, z nichž někteří by si advokátku podle svých slov dokázali představit v roli premiérky či prezidentky. "Je nás hodně, co si myslíme to samé, ale tak krásně formulovat jako vy, Klárko, to nedovedeme. Mluvíte i za nás!" uvedl například jeden z diskutujících.

Témata:  Klara Samkova Islám

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy