Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud se zabývá kauzou sexuálních útoků přes internet, muž údajně zaútočil na 162 dívek

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ústí nad Labem - U Krajského soudu v Ústí nad Labem pokračuje jednání v případu Jaroslava Pulpána, který čelí obžalobě z rozsáhlých sexuálních útoků na nezletilé dívky na internetu. V jednom bodu je obžalován také z pohlavního zneužití. Na dnešek předvolané svědkyně jsou jedinými, které vypovídají osobně.

Dnes vypovídají dívka, která byla podle státní zástupkyně Půlpánovou obětí, její setra a matka. Soud se koná s vyloučením veřejnosti.

Pulpán (22) podle obžaloby pohlavně zneužil tehdy jedenáctiletou sestru své někdejší přítelkyně. Pulpán na výslechu školačky trval, obvinění z pohlavního zneužití již dříve odmítl. Podle obžaloby nezletilou dívku líbal a osahával na intimních partiích. Poškozená vypovídá z výslechové místnosti, aby se s Pulpánem nemusela setkat.

Pulpán podle státní zástupkyně Lenky Letáčkové zaútočil přes internet na 162 dívek. Obžaloba uvádí, že zakládal v letech 2012 až 2015 smyšlené profily na sociální síti facebook a na komunikačních aplikacích skype a ICQ a navazoval kontakty s dívkami ve věku od sedmi do 24 let. Obětem bylo nejčastěji mezi deseti a 12 lety, on sám se přitom nejčastěji vydával rovněž za nezletilou dívku. Z obětí mámil nejprve erotické fotografie. Když mu je poslaly, začal je vydírat tím, že je zveřejní a požadoval po nich pornografii. Některé oběti pak před webkamerou masturbovaly a močily.

Na odpoledne předvolal soud znalce z oblasti psychiatrie, psychologie a sexuologie. Podle dřívějších informací u Pulpána žádnou duševní poruchu nenašli.

Témata:  pohlavní zneužívání dětí Ústecký kraj soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy