Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká televize opět vysílá předvolební spoty, tentokrát ho poslal i Zeman

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česká televize dnes zahájila vysílání předvolebních videí finalistů prezidentské volby. Před prvním kolem Miloš Zeman spot nedodal, tentokrát už ano.

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček sdělil, že "druhé kolo má zcela jiné parametry než první". Čas vymezený pro propagaci Zemana v České televizi před prvním kolem vyplňovala jeho stará fotografie, pohled na zasněžený Pražský hrad a nápis Zeman znovu 2018. Obraz doprovázela fanfára z Libuše.

Nyní video tvoří záběry z výkonu prezidentské funkce, například z jeho setkání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem, účasti na česko-čínském investičním fóru či z charitativního plesu na Pražském hradě.

Zároveň se mužský hlas ptá diváků, zda by chtěli raději zkušeného chirurga, nebo studenta prvního ročníku, zkušeného pilota, nebo někoho, kdo jednou hrál letecký simulátor, či právníka s praxí, nebo nezkušeného koncipienta.

Jiří Drahoš přesvědčuje voliče videem, které obsahuje záběry z jeho setkávání s voliči, z jeho vystoupeních na veřejnosti nebo třeba jeho běhu v lese. Voličům říká, že možná právě zvažují, koho chtějí za svého prezidenta. "Rozhodnete se pro to, co už znáte, nebo raději pro něco nového?" ptá se jich. Dodává, že by si přál žít v bezpečném státě, který garantuje svobodu názorů a pro občana méně papírování a více času na rodinu. "V zemi která má sebevědomou zahraniční politiku," říká Drahoš.

Témata:  prezidentská kampaň Miloš Zeman Jiří Drahoš Česká televize

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy