Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyhořelý hotel byl 12 let po rekonstrukci. Budova patří italskému podnikateli

Požár hotelu Eurostars David v Praze
Požár hotelu Eurostars David v Praze
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hotel v Náplavní ulici v Praze, kde v sobotu večer hořelo, prošel v roce 2006 kompletní rekonstrukcí. Řetězec Eurostars Hotel Company má v metropoli ještě další dva hotely, a to pětihvězdičkový Eurostars Thalia na Národní a tříhvězdičkový Exe City Park v Opletalově ulici.

Budovu v Náplavní ulici vlastní společnost SIRA Praha, kterou ovládá devětasedmdesátiletý Ital Tarcisio Persegona. Celková pořizovací cena hotelu ke konci roku 2006 činila 196 milionů korun. Vyplývá to z údajů dostupných v Obchodním rejstříku a Katastru nemovitostí.

Rekonstrukce hotelu byla financována z úvěru italské banky Sanpaolo a na nemovitost vzniklo zástavní právo ve výši 4,6 milionu eur, tedy v přepočtu 124 milionů korun. Stav úvěru po deseti letech splácení činil 549.000 eur, tedy 14,8 milionu korun.

V budově je nyní čtyřhvězdičkový hotel Eurostars David patřící k řetězci Eurostars Hotel Company, která je jednou ze tří značek španělské hotelové skupiny Hotusa. V nabídce hotelu bylo 76 pokojů. Ve zprávě auditora k hospodaření firmy SIRA Praha je uvedeno, že Eurostars platí čtvrtletní nájemné 190.841 eur, tedy pět milionů korun.

Řetězec Eurostars Hotel Company nabízí městská hotelová zařízení se strategickou polohou v historických centrech měst. V současné době má po světě 86 takových zařízení, například v New Yorku, Paříži, Berlíně či Římě. Pražský hotel Eurostars David utržil v roce 2016 přes 52 milionů korun.

Témata:  Praha hotely EuroZprávy.cz požár hotelu Eurostars David v Praze

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy