Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Souboj Zeman-Drahoš na Primě sledovalo 2,2 milionu diváků. O samotného Zemana takový zájem nebyl

Debata chvílemi připomínala prostředí čtvrté cenové skupiny
Debata chvílemi připomínala prostředí čtvrté cenové skupiny
Foto: FTV Prima

Praha - Úterní duel prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše a Miloše Zemana sledovala na Primě téměř polovina lidí, kteří měli v tu dobu zapnutou televizi. Průměrná sledovanost 2,2 milionu diváků starších 15 let byla nejlepším výsledkem večera i celého dne. Nedělní rozhovor se Zemanem na Nově byl také nejsledovanějším pořadem dne i večera, dívala se něj zhruba třetina lidí u obrazovek.

Na základě dat Asociace televizních organizací to dnes uvedl server Mediaguru.cz. Údaj o sledovanosti oznámil už během úterního přímého přenosu z karlínského divadla moderátor duelu Karel Voříšek. Předchozí dvě debaty, ve kterých Zeman vystoupil sám, vidělo méně lidí. V neděli v televizi Nova si ji pustilo 1,5 milionu diváků, v pondělí v televizi Barrandov v průměru 659.000 lidí starších 15 let.

Úterní duel na Primě si zapnulo 48 procent lidí u televizí. Jeho sledovanost tak výrazně předčila další pořady v pořadí. Epizody seriálů Ordinace v růžové zahradě 2 na Nově i Ohnivý kuře na Primě si vybral zhruba každý pátý divák.

Před pěti lety se duelů prezidentských kandidátů před druhým kolem voleb konalo více. Diskuse Karla Schwarzenberga se Zemanem měly vesměs víc než milionovou sledovanost, závěrečnou debatu v České televizi vidělo 1,612 milionu diváků starších 15 let.

Drahoš a Zeman se znovu setkají ve čtvrtek v poslední televizní debatě před druhým kolem voleb, kterou bude vysílat Česká televize z pražského Rudolfina.

Témata:  TV Prima Miloš Zeman Jiří Drahoš

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy