reklama

Odvolání proti rozhodnutí brněnské buňky zamítli delegáti krajské konference. "O dalším vhodném postupu se ještě poradím a rozhodnu se. Mám čas. Není ani v zájmu sociální demokracie, ani české veřejnosti, aby obraz o ČSSD vytvářela mocenská skupina, která ji teď na jižní Moravě ovládla," uvedl Patočka. Rozhodnutí krajské konference považuje za svévolné.

Jihomoravská předsedkyně Naděžda Křemečková uvedla, že problém nebyl Patočkův názor na polohu nádraží, ale to, jak se snaží stranickou organizaci vykreslovat v nepříznivých barvách a kroky, které především brněnskou ČSSD zřetelně poškodily v komunálních volbách 2014 a krajských volbách 2016.

Při rozhodování o dalším postupu Patočka chce brát v potaz to, že je v Brně 50.000 lidí, kteří chtějí nové nádraží v centru. "Velká část z nich jsou přirození voliči sociální demokracie. A musí mít v letošních komunálních volbách koho volit. ČSSD jim ale dává jasně najevo, že o ně nestojí, protože jsou jí bližší zájmy pozemkových spekulantů a stavebních lobby," uvedl Patočka. Naopak Křemečková řekla, že výsledkem dvou neplatných referend byla ztráta důvěry některých občanů v konzistentnost a důvěryhodnost postoje ČSSD k nádraží. 

Jihomoravskou ČSSD Patočka označil za hlasovací mašinerii, protože ji podle něj ji ovládli lidé, kteří chtějí ze strany udělat servisní organizaci Miloše Zemana. "Jsou to titíž, kterým nebylo hanba před pár týdny vyzvat Bohuslava Sobotku ke složení mandátu. Lidé, kteří mají jen mizivé ponětí o elementárních zásadách demokratické politiky a doufají v Zemanovo vítězství. Pokud by jim ČSSD měla skončit v rukou, byl by to její konec," dodal Patočka.