reklama

Podle nich se na tom podepsalo počasí: byla obleva a pršelo. Sněhu je přitom na svazích stále dostatek a dost je ho i na upravovaných běžeckých stopách.

Tradičně nejvíce turistů směřovalo do krkonošských areálů, například ve Špindlerově Mlýně víkendová návštěvnost přesáhla 11.000 lidí. V Krkonoších se turisté musí ale vyhnout lavinovým lokalitám, platí tam druhý lavinový stupeň z pětibodové škály. Kvůli silnému větru dnes nejel horní úsek lanovky na Sněžku.

Stovky až tisíce lidí lyžovaly i v areálech v Jizerských horách, přesto byl pro ně uplynulý víkend spíše průměrný, lyžaře prý odradil déšť a mlha. Ve středisku Černá Říčka v Desné byla návštěvnost dokonce podprůměrná, na svazích bylo v sobotu i dnes jen několik set lyžařů. O něco více byly zaplněné sjezdovky v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku.

Ve vyšších polohách Krušných hor je sněhu dostatek a v okolí Božího Daru tak byly v provozu všechny areály. I když byl sníh mokrý, jezdilo se na Novaku i Neklidu. Menší areály velkou návštěvnost kvůli počasí ale nehlásily. Bouřňák se po oblevě dokonce od pondělí uzavře, znova v provozu by měl být příští víkend. Deštivé a teplé počasí odradilo lidi i od návštěvy střediska v Zadní Telnici, kde v sobotu lyžovalo 450 lidí a dnes do 400. V Klínech na Mostecku byli s ohledem na počasí relativně spokojeni, v sobotu i dnes tam bylo zhruba 700 lyžařů.