Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Násilník týral svou rodinu. Při domovní prohlídce byl nalezen i mrtvý lidský plod

Násilí, ilustrační fotografie
Násilí, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bruntál - Policie v neděli obvinila muže (28) z několikaletého týrání družky a dětí. Hrozí mu až osm let za mřížemi. Při domovní prohlídce kriminalisté navíc našli mrtvý několikaměsíční lidský plod.

Žena podle dostupných informací potratila v polovině ledna. Od té doby plod měla doma. Zatím není přesně jasné, zda potrat zavinilo násilí ze strany muže.

Kriminalisté zatím muže obvinili z týrání osoby žijící ve společném obydlí, ohrožování výchovy dítěte a nebezpečného vyhrožování. "Podle obvinění minimálně od roku 2015 do současné doby v bytě na Bruntálsku dlouhodobě, nepřiměřeně a bezdůvodně fyzicky trestal, napadal a psychicky týral svou družku a jejich nezletilé děti," informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

Policisté podle ní v bytě v minulosti zasahovali už několikrát. Vždy šlo o domácí násilí ze strany dnes už obviněného muže. Žena ale nikdy nedala souhlas s trestním stíháním.

Témata:  krimi domácí násilí potraty

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy