Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na východě Ukrajiny zabili ukrajinského vojáka

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Jeden ukrajinský voják byl zabit v přestřelce s proruskými separatisty na východě Ukrajiny, další dva vojáci utrpěli zranění při ostřelování z minometů.

Oznámilo to dnes ukrajinské ministerstvo obrany. K přestřelce došlo ještě v úterý po poledni, stav obou raněných je podle lékařů uspokojivý.

Ministerstvo dnes také oznámilo, že armáda ovládla ves Novooleksandrivka, dosud nalézající se v "zemi nikoho" mezi pozicemi vládních vojsk a separatistů. "Do vsi jsme vstoupili před několika dny. Protivník se samozřejmě čas od času snaží získat zpět to, co ztratil. Přes den střílí z ručních zbraní, a využívá i odstřelovačů, v noci ves ostřeluje z velkorážných kulometů. Ale už jsme se pevně uchytili na tomto kousku naší země a stejně budeme postupovat dál, pomaloučku, ale bez zastavení," prohlásil nejmenovaný voják v armádní televizi.

Ukrajinští vojáci podle agentury Interfax-Ukrajina od roku 2015 ovládali okolí vsi, nyní si zlepšili své postavení postupem vpřed o několik kilometrů.

Témata:  Ukrajina Ukrajinská krize Armáda Ukrajina

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy