Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taxikáři se sjíždějí na Strahov k dalšímu protestu proti Uberu

Taxi
Taxi
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Zhruba hodinu před plánovaným začátkem protestu taxikářů proti Uberu se na Strahově v Praze začali sjíždět řidiči. Protestujícím vadí zejména to, že za alternativní služby jezdí řidiči bez taxikářské koncese, nemají auta evidovaná jako vozidla taxislužby a nemají taxametry.

Protestní akce má začít v poledne na Strahově, o hodinu a půl později by se měli taxikáři vydat na pomalou cestu městem. Podobnou formu protestu zvolili taxikáři už ve čtvrtek, kdy se podle pořadatelů sjelo na Strahově 2000 vozů, magistrát odhadl jejich počet zhruba na 1400.

Následná pomalá jízda stovek taxikářů po severojižní magistrále trvala zhruba dvě hodiny. Větší komplikace v dopravě hlášeny nebyly.

Policie oznámila, že při čtvrteční protestní akci zkontrolovala 171 řidičů. Policisté uložili 31 pokut v celkové výši zhruba 16.000 korun. Zadrželi také jednu osobu pro podezření ze spáchání trestného činu.

Témata:  taxi Praha EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy