Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odvolaný šéf ostravské nemocnice Němeček se brání: Jde o lži a kecy, říká

Svatopluk Němeček
Svatopluk Němeček
Foto: Facebook

Praha/Ostrava - Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) odvolal ředitele FN v Ostravě Svatopluka Němečka (ČSSD). Podle něj jde o vyřizování účtů. Důvody odvolání, které uvedlo ministerstvo zdravotnictví, jsou podle Němečka "lži, kecy a účelovka".

Ministerstvo dnes informovalo o Němečkově odvolání v tiskové zprávě, ten se to prý dozvěděl z médií. "K dnešnímu dni jsem byl prostřednictvím televize odvolán naším SuperStar ministrem. Na uvedené důvody mohu odpovědět slovy jeho šéfa: lži, kecy a účelovka. Vláda bez důvěry si prostě vyřizuje účty. Lacino se nedám," napsal Němeček na twitteru.

Dodal, že do dneška od ministra Vojtěcha ani od jiných představitelů úřadu neslyšel žádné vyjádření nespokojenosti se svojí prací. "Jedná se o pokračování politicky motivované čistky," uvedl Němeček.

Nemocnice loni vykázala rekordní hospodářský výsledek, zisk 111,2 milionu korun. Ministrova slova o "odborné destabilizaci" nemocnice podle Němečka poškozují její dobré jméno.

Témata:  Svatopluk Němeček Fakultní nemocnice Ostrava Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy