Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po dlouhé nemoci zemřel Miroslav Šlouf, bývalý přítel Miloše Zemana

Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf
Foto: ČTK/Profimedia

Praha - Po dlouhé těžké nemoci dnes odpoledne zemřel Miroslav Šlouf. Informaci Parlamentních listů potvrdila ČTK rodina Šloufa. Šlouf byl blízký přítel prezidenta Miloše Zemana, pomohl mu při první přímé volbě na Pražský hrad. Později se rozešli.

Šlouf působil od poloviny 70. let v KSČ, ze strany vystoupil v létě 1991. Později vstoupil do ČSSD a stal se poradcem Zemana. Počátkem roku 2008 byl jedním ze zakladatelů sdružení Přátelé Miloše Zemana, které si stanovilo za cíl vrátit Zemana do politického života.

Stál později za vznikem Strany práv občanů i za některými volebními úspěchy Zemana. Po prezidentské volbě 2013 ale jejich přátelství skončilo.

Šloufovo jméno figurovalo v minulosti v několika kontroverzních kauzách. V posledních letech se Šlouf veřejného života neúčastnil.

Témata:  Miroslav Šlouf úmrtí Miloš Zeman

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy