Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politici a nejbližší se dnes rozloučili s lobbistou Šloufem

Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf
Foto: ČTK/Profimedia

Praha - Političtí souputníci, rodina a přátelé se dnes před polednem ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze rozloučili s lobbistou a někdejším vlivným členem sociální demokracie Miroslavem Šloufem.

Bývalý poradce Miloše Zemana zemřel před týdnem po dlouhé těžké nemoci ve věku 69 let. Avizovanou kytici od prezidenta Miloše Zemana donesl jeho poradce Martin Nejedlý.

Pietního obřadu ve zcela zaplněné obřadní síni krematoria se zúčastnili někteří bývalí představitelé ČSSD. Mezi smutečními hosty byl například někdejší ministr zahraničí Jan Kavan, bývalý senátor Vladimír Dryml nebo bývalí poslanci Karel Šplíchal a Jana Volfová.

Posledního rozloučení se zúčastnil také poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna. Novinářům řekl, že Šlouf svým přátelstvím a také odbornými zkušenostmi přispěl k vzestupu sociální demokracie. Foldynovi proto bylo líto, že na obřad nepřišel nikdo ze současného vedení strany.

Z dalších veřejně známých lidí dorazil na pohřeb senátor Ivo Valenta (za Soukromníky) nebo zakladatel Jazzové sekce Karel Srp.

Šlouf začínal v politice v 80. letech jako komunistický poslanec České národní rady, předtím působil ve vedení Socialistického svazu mládeže (SSM). Později vstoupil do ČSSD a pomáhal Zemanovi s některými volebními kampaněmi. Před volbami v roce 1996, které znamenaly pro sociální demokracii velký vzestup, přišel třeba s nápadem na úspěšný předvolební autobus Zemák.

Témata:  Miroslav Šlouf

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy