Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva obvinění z vraždy manželů na Písecku už jsou ve vazbě

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Písek - Muž a žena podezřelí z lednové vraždy manželského páru na Písecku už byli obviněni. Oba stíhané vypátrala policie v Rumunsku, v pondělí odpoledne byli letecky transportováni do Česka. Teď skončili ve vazbě.

Motiv činu zatím kriminalisté nezveřejnili, uvedla policie na svém webu. Třiatřicetiletý muž a o pět roků mladší žena jsou cizinci, kteří ale žili v Česku. Podle informací ČTK jde patrně o Slováky.

Podle policistů měla obviněná žena na zavražděný manželský pár v minulosti „určitou vazbu".

Podle policie obvinění manžele zavraždili v období mezi 6. a 7. lednem poblíž obce Záhoří na Písecku. Těla nalezl syn zavražděných. Manželé zemřeli v mobilním domě, kde trávili většinu času, i když měli trvalý pobyt v jiném místě.

Policisté podezřelé vypátrali přibližně po dvou týdnech od činu v Rumunsku. Rumunsko je vydalo do České republiky. V pondělí odpoledne byli letecky transportováni do Česka.

Témata:  vražda Policie ČR krimi

Aktuálně se děje

7. května 2024 13:20

Novým ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy