Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš povečeřel se Zemanem v luxusní restauraci, šlo prý o společenské setkání

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Průhonice - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) dnes povečeřel s prezidentem Milošem Zemanem. Setkali se v luxusní restauraci v centru Průhonic, kterou provozuje společnost Imoba spadající pod firmu SynBiol. Tu Babiš do loňska vlastnil, než ji společně s holdingem Agrofert přesunul do svěřenského fondu.

Babiš dvouhodinovou večeři označil především za společenské setkání, na kterém diskutovali i o budoucích politických jednáních, která oba povedou.

"Pan prezident mě informoval, že předseda KSČM (Vojtěch Filip) i SPD (Tomio Okamura) se k němu ohlásili na příští týden," řekl Babiš.

Filip i Okamura dali v minulosti najevo, že by za jistých okolností mohli přímo či nepřímo podpořit novou Babišovu vládu. Hnutí ANO vede s oběma uskupeními debatu o programu, vyjednávací tým ANO by měl Babiše v úterý informovat o průběžných výsledcích.

Babiš Zemanovi řekl, že sám se ve středu sejde s předsedou ODS Petrem Fialou a budou spolu mluvit o evropských tématech. Ve čtvrtek se setká se zástupci Starostů a nezávislých (STAN), kteří tento týden přehodnotili svůj původně odmítavý postoj k vládě a vyjádřili ochotu jednat o její podpoře za splnění jistých podmínek. STAN tak chce docílit, aby podíl na moci nezískali komunisté a SPD. Babiš se také bude chtít sejít s nově zvoleným předsedou ČSSD Janem Hamáčkem.

Témata:  Andrej Babiš Miloš Zeman vláda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy