Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taxikáři v Praze se naštvali na Ťoka, chtějí opět protestovat proti Uber a Taxify

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pražští taxikáři chtějí budou s největší pravděpodobností od příštího pondělí opět protestovat proti alternativním dopravním službám. Zatím není ani jasné, kolik z nich by se k akci připojilo, mezi nespokojenými taxikáři je totiž několik skupin.

Kde by se případný protest taxikářů uskutečnil, neuvedla. Strahov, kde měli taxikáři shromáždění v uplynulých dnech, prý mají ale zamluvený na delší dobu.

Někteří taxikáři už po úterním jednání ministra dopravy v demisi Dana Ťoka (za ANO) se sněmovními stranami o situaci v taxislužbě neskrývali rozhořčení a nevyloučili možnost dalších protestů.

Ťok původně plánoval kvůli protestům taxikářů rychlé prosazení restriktivních opatření vůči alternativním taxislužbám, na jednání se stranami ale projednávání novely o taxislužbě ve zrychleném řízení neprosadil a přiklonil se k vytvoření komplexní novely, která by změnila fungování taxislužeb. Tato novela by mohla být schválena ale zhruba až za rok.

"Toto jsme nečekali, protože jsme uvěřili a zachovali se jako slušní lidé. A nebylo se k nám tak zachováno," sdělila mluvčí Asociace koncesionářů v taxislužbě (AKT) Karolína Venclová po úterním jednání Ťoka se stranami.

Témata:  taxi Dan Ťok doprava

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy