Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Krkonoších spadla lavina a částečně zavalila muže. Letěl pro něj vrtulník

Krkonoše - Špindlerův Mlýn
Krkonoše - Špindlerův Mlýn
Foto: CzechTourism.com

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - V Dlouhém dole v Krkonoších dnes musel zasahovat vrtulník, horská služba a záchranáři. Lavina tam částečně zavalila jednačtyřicetiletého muže. Muž si dokázal sám zavolat pomoc.

ČTK to řekl mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák. Lavina muže zasypala v místě Červenkovy mohyly. Koncem roku 2008 tam pod lavinou zahynula šestatřicetiletá skialpinistka.

„Muž byl lavinou částečně zavalený. Ze sněhu mu koukala hlava a horní končetina. Byl značně podchlazený," řekl Novák.

I když muž nejevil známky zjevného poranění, vzhledem k podchlazení a mechanismu zavalení sněhem jej záchranáři vrtulníkem převezli na traumacentrum Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

V Krkonoších nyní platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. Na hřebenech Krkonoš leží v průměru 100 až 120 centimetrů sněhu. Lavinovými lokalitami v Krkonoších jsou Kotelní jámy, údolí Bílého Labe od Boudy u Bílého Labe, Kozí hřbety a Labský, Obří, Dlouhý a Modrý důl.

Témata:  Krkonoše laviny horská služba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy