Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hamáček se vzdal křesla zastupitel Mladé Boleslavi, chce se plně věnovat ČSSD

Jan Hamáček /ČSSD/
Jan Hamáček /ČSSD/
Foto: ČSSD

Mladá Boleslav - Nový předseda ČSSD Jan Hamáček rezignoval na funkci zastupitele Mladé Boleslavi. Podle primátora Raduana Nwelatiho (ODS) se chce Hamáček plně věnovat své nové roli v čele ČSSD.

Hamáčkovu rezignaci oznámil Nwelati na začátku čtvrtečního jednání mladoboleslavských zastupitelů. Sám Hamáček se jednání nezúčastnil. Svou rezignaci primátorovi oznámil pouhý den před řádným zasedáním. Novým zastupitelem je jeho stranický kolega Miroslav Čuban. 

Hamáček byl zvolen předsedou ČSSD na mimořádném sjezdu strany 18. února v Hradci Králové. Strana neměla předsedu od loňského června, kdy funkci opustil tehdejší premiér Bohuslav Sobotka. Sjezd a výměna vedení byly reakcí na mimořádně špatný výsledek ČSSD v podzimních volbách do Sněmovny, v nichž získali sociální demokraté jen 7,27 procenta hlasů.

Hamáček je členem sociální demokracie od roku 2001. Zastupitelem Mladé Boleslavi byl od října 2010. Město vede koalice ODS, TOP 09 a Volba pro Mladou Boleslav s ANO.

Témata:  Jan Hamáček Mladá Boleslav Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy