Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čechy si užívají zážitky, nejvíce je láká létání

Balóny
Balóny
Foto: Pixabay

Praha - Ze zážitků mají Češi nejraději ty spojené s létáním. Létání ve větrném tunelu v uplynulém roce tvořilo téměř pětinu všech prodaných poukazů na portálu Zážitky.cz.

Jednoznačně vedlo i mezi vánočními dárky. Populární jsou také let horkovzdušným balonem a tandemové seskoky padákem.

Také podle údajů Slevomatu patří adrenalinové zážitky spojené s létáním mezi dlouhodobě velké prodejní šlágry. Velmi oblíbený je i letecký simulátor či lety nad známými a populárními místy v malých letadlech. "Paralelně s tím je velký zájem o řízení drahých sportovních aut, případně o střílení na střelnici z nejrůznějších typů zbraní. Každá taková nabídka se prodává rychlým tempem," řekla ředitelka Slevomatu Marie Havlíčková.

V poslední době roste poptávka po zážitcích pro celou rodinu. Zážitky už tudíž nefungují jen jako dárek pro jednotlivce, ale stává se z nich rodinná událost. "Tomuto trendu se logicky přizpůsobujeme, proto jsme do nabídky nově zařadili celou sekci rodinných zážitků. Nechybí mezi nimi rodinný let balónem, potápění, paintball, létání v tunelu, vyhlídkové lety či únikové hry," uvedl majitel společnosti Zážitky.cz Jan Hájek.

Témata:  lidé Češi balóny

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy