Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Brně hořelo ve sklepení kancelářské budovy, šest lidí se nadýchalo kouře

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - V administrativní budově v Kotlářské ulici v Brně dnes hořely sklepní prostory. Hasiči evakuovali 46 lidí. Šest lidí se nadýchalo kouře, z toho tři skončili v nemocnici. V objektu je cvičná střelnice. Spekuluje se o tom, že se mohl vznítit zbytkový střelný prach. Kvůli tomu na místo vyrazil i policejní pyrotechnik.

Hořet začalo krátce po 8:00, požár zcela zlikvidovali po 10:00. "Údajně tam došlo k výbuchu v souvislosti se stavebními pracemi, ale příčinu musí určit vyšetřovatel," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

"Podle prvotního vyšetřování došlo k zahoření zřejmě kvůli odlétnuté jiskře při stavebních pracích. Případ prověřujeme jako ublížení na zdraví a obecné ohrožení, pravděpodobně z nedbalosti," uvedl na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Záchranná služba na místě ošetřila šest lidí, kteří se nadýchali kouře, pět mužů a jednu ženu. "Z toho dva muže jsme převezli na urgentní příjem do nemocnice u svaté Anny, kouře se nadýchali silněji, jednoho na internu do stejné nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Témata:  Brno hasiči požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy