reklama

Informoval o tom předseda volební komise Martin Kolovratník (ANO). Poslanecké kluby mohly navrhovat kandidáty do dnešního večera. Tajná volba by se měla uskutečnit podle schváleného programu schůze v pátek ráno,

Inspekce bezpečnostních sborů nyní budí pozornost v souvislosti s informací, že premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) vyzval v únoru dvakrát jejího ředitele Michala Murína, aby se vzdal funkce. Babiš uvedl, že v něho nemá důvěru a pochybuje o jeho morální a profesionální integritě. Murín rezignovat nehodlá. Babiš kvůli záležitosti svolá Bezpečnostní radu státu a v půli března ji chce vysvětlovat poslancům z bezpečnostního výboru.

Ferjenčík dnes vystřídal v komisi předsedu pirátské strany Ivana Bartoše. Piráti ho proto mohli do volby nominovat. KSČM trvá na Ondráčkovi navzdory tomu, že Sněmovna ho v prosinci ani v lednu předsedou komise nezvolila. Tehdy byl jediným kandidátem. Některým poslancům vadilo jeho působení za socialismu, kdy jako člen pohotovostního pluku zasahoval proti protirežimním demonstracím.