Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za mužem se zaklapli dveře mrazícího vozu, vysvobodit ho musela policie

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Brno - Strážníci v Brně vysvobodili ve čtvrtek ráno muže (40) z mrazicího vozu, když za ním zapadly dveře. V mrazu strávil půl druhé hodiny. Paradoxně ale bylo uvnitř tepleji než venku.

Strážníky přivolal muž, který zaslechl tlumené volání z nákladového prostoru mrazicí dodávky. Motor automobilu běžel a strážníci zjistili, že je zapnutá i mrazicí nástavba vozu. "Nejprve se proto s člověkem uvnitř nákladového prostoru domluvili, že ovládáním umístěným v kabině dodávky zvýší teplotu, aby zařízení přestalo do zadní části vozidla vhánět ledový vzduch. Hlídce městské policie se potom přibližně během deseti minut podařilo zaseklé dveře uvolnit," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hlídka ověřovala, zda muž do vozu nevnikl neoprávněně. Strážníkům předložil všechny potřebné doklady. Když šel ráno zkontrolovat náklad, dveře se za ním zavřely a zablokovaly se. V nákladovém prostoru pak čekal od 6:30 přibližně hodinu a půl.

Venku bylo v tu dobu ale podstatně chladněji, a to kolem 15 stupňů pod nulou. "Díky venkovním teplotám byl muž velmi teple oblečený a čekání v mrazu přečkal bez újmy," doplnil Ghanem.

Témata:  Brno zajímavosti Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy