Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS v úterý navrhne odvolání Ondráčka

Zvolí poslanci v tajné volbě Zdeňka Ondráčka (KSČM)?
Zvolí poslanci v tajné volbě Zdeňka Ondráčka (KSČM)?
Foto: Facebook

Brno - Poslanecký klub ODS v úterý ve sněmovně navrhne odvolání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka z čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Na demonstraci v Brně to dnes řekl předseda strany Petr Fiala.

O návrhu na odvolání Ondráčka bude jednat i vládnoucí ANO. V centru města se dnes v podvečer na demonstraci proti Ondráčkovu zvolení sešlo podle odhadů policie zhruba 2000 lidí.

Fiala v Brně patřil k hlavním řečníkům. Zvolení Ondráčka podle něj není banální záležitost, nad kterou se dá mávnout rukou. "Je to symbol a úder do tváře demokracie," řekl Fiala. Podle rektora Masarykovy univerzity Mikuláše Beka je nutné vzdorovat tendenci k restauraci starých politických pořádků.

Náměstí Svobody se plnilo i po zahájení zhruba hodinové demonstrace. Lidé si přinesli transparenty, řada z nich byla namířena i proti vládnímu hnutí ANO Andreje Babiše. Na některých byly nápisy jako Bureš pudeš, Pryč s Babišem nebo Babiše v ČR nechceme.

Lidé podepisovali také petici za volbu nového předsedy komise GIBS, archy s podpisy ve středu organizátoři doručí do Sněmovny. Podobné protesty byly dnes i v dalších městech republiky. Na jihu Moravy také v Břeclavi, tam se ale zapojilo podle policejního mluvčího Bohumila Maláška jen 25 lidí. Podobná účast byla podle zpravodajů ČTK i ve Zlíně a Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku.

Témata:  Zdeněk Ondráček Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Petr Fiala

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy