Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš už prý nebude napadat veřejnoprávní média

Česká televize
Česká televize
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Česká televize není podle premiéra v demisi Andreje Babiše v ohrožení a on se nechystá veřejnoprávní média nijak napadat.

Prezident Miloš Zeman při čtvrtečním inauguračním projevu obvinil ČT, že se ve zpravodajství příliš přikláněla ke straně TOP 09. Již dříve Zeman nabádal k výměně členů rady ČT. Umělci poté sepsali výzvu s názvem Pět vět na obranu České televize, kterou prezentovali na sobotním předávání filmových cen Český lev.

"Česká televize není v ohrožení, já ho nevnímám. Já osobně určitě nebudu nějakým způsobem napadat veřejnoprávní média, i když si mohu myslet o některých reportážích nebo redaktorech svoje, ale já už jsem si na to zvykl," řekl dnes novinářům Babiš. Zmínil také, že po roce přišel do pořadu Václava Moravce, i když o něm moderátor poslední dva roky mluvil kriticky.

Babiš řekl, že jej mrzí, že nebyl na předávání Českých lvů pozvaný, protože filmu výrazně pomohl. Uvedl, že když byl ministr financí, tak navýšil českému filmu dotace na 800 milionů korun.

Témata:  Česká televize Hnutí ANO Andrej Babiš

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy