Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který střílel v Brně, byl obviněn z pokusu o vraždu

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Brno – Policie obvinila muže,  který v brněnských Žabovřeskách v úterý v podvečer postřelil jiného, z pokusu o vraždu. Postřelený muž je stále v kritickém stavu, řekla dnes ČTK mluvčí Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Petra Veselá. Více s ohledem na rodinu a pacienta nemocnice sdělovat nebude.

Policie hledá svědky události. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Pavel Šváb. „Vyšetřovatelka včera (ve středu) zahájila trestní stíhání zadrženého pro zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu. I přes dostatek důkazů pro obvinění žádáme svědky, kteří s námi ještě o události nemluvili, ať se obrátí na linku 158," uvedl.

Informace o střelbě na náměstí Svornosti dostala policie v úterý krátce před 17:30. Kriminalisté od úterního večera intenzivně pracují na objasnění okolností případu, vzhledem k pokračujícím výslechům svědků však policie nemůže být konkrétní, uvedl ve středu na webu Šváb.

Potvrdil, že šlo o osobní spor mezi dvěma muži. Konflikt vygradoval na prostranství před areálem školy, kde při vzájemné potyčce padlo několik výstřelů, uvedl mluvčí. Na místo se okamžitě po oznámení sjelo několik hlídek. Podezřelého zadrželi policisté s dlouhými zbraněmi, jejich kolegové se starali o druhého účastníka konfliktu až do příjezdu záchranářů.

Témata:  střelba krimi Brno zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy