reklama

Investigativní seriál na Seznamu zapálil ohně

Za seriálem Zvláštní vyšetřování stojí dvě jména; Jiří Kubík a Sabina Slonková. Tito dva reportéři, známí především díky kauze Olovo, v něm odhalují fungování strany Tomia Okamury. 

Ze stranického e-shopu prý bylo nuceno odebírat zboží několik členů moravskoslezské partaje. Odtud pochází i zastupitel Moravskoslezského kraje a poslanec za SPD Lubomír Volný, jež má celý e-shop na starost. Na dotaz reportérů následně odpovědělo několik - dnes už bývalých - členů SPD. ”Příkazem pana Volného to bylo povinné, členové SPD je museli kupovat a dál prodávat. Já jsem se vymluvila až na konci, že nemám peníze," říká například Miriam Zemanová, členka hnutí na Moravě.

Vladimír Machciník - neexistující tajemník SPD 

Slovy Tomia Okamury, "Jedním z řady dalších nesmyslů a lží je uvádění existence jakéhosi bývalého tajemníka SPD v Novém Jičíně. Žádná takový tajemník nikdy neexistoval a neexistuje," byl ze světa vymazán bývalý okresní koordinátor v Novém Jičíně Vladimír Machciník, který odstartoval policejní vyšetřování už loni v červnu, kdy upozorňoval na zvláštní organizaci uvnitř strany. 

Machciník mimo jiné jako první uvedl, že i on si musel z e-shopu nakoupit věci v hodnotě několika tisíc během dvou měsíců, které byl nucen následně rozprodat.

Lživé reportáže jako pomsta - novináři kolem sebe kopou

K pořadu samotnému se Tomio Okamura vyjádřil jako o zmanipulovaném, s cílem za každou cenu pošpinit hnutí SPD. Jeho redaktory následně označil za novinářskou žumpu. "Je to zaplacená novinářská žumpa, která smrdí. Celá věc je součástí majdanizace politické situace v České republice. Cílem je zvrátit výsledek voleb a zabránit vzniku funkční vlády. Kdo není loutka Bruselu je majdanizován," napsal ve čtvrtek Okamura a dodal, že dnes mají neomarxisté místo šibenic k dispozici mediální popravčí - paní Slonkovou a pana Kubíka. Toto osočení budou nyní řešit jejich právníci. 

Hospodařením jedné z nejvlivnějších politických stran v Česku začala řešit i policie. Ta se ale k celému případu nechce vyjadřovat, jak ostatně sdělila také policejní mluvčí Gabriela Holčáková.