Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V brněnském paneláku vyhořel byt. Osm lidí se nadýchalo kouře, čtyři skončili v nemocnici

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - V jedno z bytů v brněnském paneláku dnes ráno vypukl požár. Hasiči evakuovali celý vchod, celkem 28 lidí. Osm lidí se nadýchalo kouře, z toho čtyři skončili v nemocnici. Škoda je zhruba milion korun. Požár poškodil stoupačky, vchod následně vyplavila voda.

Hasiči k požáru ve čtvrtém patře paneláku v bystrcké ulici Ondrouškova vyjeli kolem 5:30. "V době našeho příjezdu stál muž v bytě, ve kterém hořelo, na balkoně, zachránili jsme ho pomocí vyváděcí masky, nic se mu nestalo," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Miloška.

Osm lidí se nadýchalo kouře, čtyři z nich záchranáři převezli do nemocnice. "Šlo o lehké nadýchání, převezli jsme je do Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích a Fakultní nemocnice u svaté Anny," uvedla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová.

Požár bytu hasiči dostali pod kontrolu asi za půl hodiny, vyhořel téměř celý. Oheň navíc poškodil stoupačky, voda z nich následně vyplavila vchod pod poškozeným místem. Evakuovaní se postupně začali vracet zpět do svých bytů kolem 8:00.

Témata:  Brno hasiči požáry

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy