Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šarvátka s bezdomovcem na sjezdu ČSSD? Kotrba je podezřelý z výtržnictví

Bezdomovci
Bezdomovci
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Hradec Králové - Novináři Štěpánu Kotrbovi (54) hrozí až dva roky vězení kvůli potyčce s bezdomovci na únorovém sjezdu ČSSD v Hradci Králové. Policejní komisař mu ve zkráceném řízení sdělil podezření z výtržnictví.

"Minimálně jednomu člověku nastříkal obranný sprej do obličeje. Poškozený je bez zdravotních následků," řekla pro Českou televizi mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Kotrba se sjezdu ČSSD účastnil jako akreditovaný novinář za Český rozhlas. Bezdomovci postávali před Střelnicí a delegáty či novináře občas poprosili o cigaretu či menší obnos. Oslovili i Kotrbu, který proti nim podle informací týdeníku Respekt použil pepřový sprej.

Kotrba již dříve vinu odmítl. "Reagoval jsem takto na počátek napadení tím mužem. Jsem po těžkém infarktu a opravdu nemám potřebu se někde po hradeckých ulicích rvát s podnapilým bezdomovcem, který chce peníze na alkohol a nenechá se odbýt," uvedl.

Český rozhlas s Kotrbou po incidentu spolupráci ukončil a případ označil za jeho osobní selhání.

Témata:  bezdomovci Štěpán Kotrba

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy