Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Místopředsedy ČSSD se stali Netolický, Foldyna a Fialová

Jaroslav Foldyna /ČSSD/, poslanec
Jaroslav Foldyna /ČSSD/, poslanec
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Řadovými místopředsedy ČSSD se stali pardubický hejtman Martin Netolický, poslanec Jaroslav Foldyna a krajská radní z Vysočiny Jana Fialová.

V prvním kole hlasování je zvolili delegáti dnešního sjezdu sociální demokracie. Ve vedení doplní předsedu strany Jana Hamáčka a jeho statutárního místopředsedu Jiřího Zimolu. Ve druhém kole budou delegáti vybírat ze čtveřice uchazečů.

ČSSD volí nové vedení poté, co loni na podzim neuspěla ve sněmovních volbách. V úvodní části sjezdu, která se ve Hradci konala v polovině února, zvolili delegáti Hamáčka a Zimolu, dnes vybírají pětici řadových místopředsedů z 16 kandidátů. Z posledního vedení, které v únoru rezignovalo, dnes nekandiduje nikdo.

Netolický v projevu po zvolení řekl, že nové vedení bude pestrobarevné, což považuje za obrovský plus. "Doufám, že naše diskuse bude argumentační, nikoliv o svalech," řekl. Foldyna delegátům poděkoval. "Doufám, že důvěru nezklamu, i když někoho jsem zklamal už tím, že jsem byl zvolen. Půjdu do toho na plné pecky," prohlásil.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Jaroslav Foldyna

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy