Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se u soudu přiznal k vraždě servírky, zasadil jí 16 ran nožem

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Zlín - Před Krajským soudem ve Zlíně dnes stanul Antonín Stojka (39), který je obviněn z vraždy v Bezměrově na Kroměřížsku. K ubodání expřítelkyně se přiznal. Hrozí mu 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Podle státního zástupce Martina Malůše napadl Stojka loni v dubnu svou někdejší družku proto, že se s ním žena rozhodla vztah ukončit a pro podezření, že si našla nového přítele. Muž údajně vešel do restaurace, ve které žena pracovala, a po neúspěšném pokusu přemluvit ji, aby neodcházela, na ni zaútočil. Nejdříve na ni podle spisu namířil plynový revolver, poté ji povalil na zem, kde ji bil a kopal. Nakonec vytáhl nůž a zasadil ženě 16 bodnořezných a řezných ran. 

Obžaloba Stojku viní také z vydírání. Po útoku na ženu prý v příručním skladu restaurace donutil s plynovým revolverem v ruce čtyři osoby, které se na místě nacházely, aby odešly. "Znemožnil jim, aby poškozené poskytli pomoc," uvedl Malůš.

Stojka dnes u soudu uvedl, že se cítí vinným. Ženu údajně zabít nechtěl, svého činu litoval. "Nevím, proč se to stalo. Moc ji miluji, ona byla pro mě všechno," sdělil. Zároveň připustil, že ve dnech před vraždou ženě posílal sms, ve kterých jí mimo jiné vyhrožoval zabitím.

Po vraždě muž z místa utekl podél železniční trati do Kojetína. Nůž i plynovou pistoli zahodil do křoví, kde je objevil policejní pes. Asi dvě hodiny po činu zadrželi policisté údajného vraha v pivnici. Stojka byl už v minulosti dvakrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. 

Témata:  vražda soudy Zlínský kraj krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy