Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stát ve státě: Němec si u Prahy vykolíkoval výsostné území

Česká republika
Česká republika
Foto: Pixabay

Praha – Stát ve státě, dokonce v tom českém, vyhlásil Němec Peter Kees (51). Podle serveru Blesk.cz si vykolíkoval území o rozloze jeden metr čtvereční – a zakázal na ni vstup Čechům.

Kees si zabral malé území u obce Bratronice ve středních Čechách. „Na státním území České republiky byl 28. května 2016 obsazen metr čtvereční a na něm vyhlášeno výsostné území Arcadie," cituje server umělce Petera Keese.

Tato oblast už podle něj nepatří České republice a cizí státní příslušníci, včetně Čechů, mají  tedy vstup zakázán.

Starostka Bratronic Miloslava Knížetová prý o ničem neví a tak zatím nic neřešila. Problém prý ale přednese na příští poradě. „Budeme se kontaktovat s vlastníkem pozemku a zkusíme vyzvědět více o té akci. Případně se poradíme s nadřízeným orgánem, jak dále postupovat," dodala.

Bratronice jsou již osmým územím Arcadie, která má sídlit kdesi v berlínské galerii, dlouho ale zřejmě vykolíkované nevydrží. „Chápu, že Němec tak moc miluje Česko, že si tu chce kolíkovat území, ale ať to dělá na svém. Pošlu tam hned zemědělce, aby to zbourali," řekl Vladimír Dráb z firmy vlastnící pozemek.

Témata:  Česká republika hranice

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy