reklama

Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové záchranáři na místě ošetřili dva muže ve věku okolo 40 let, oba následně skončili ve velmi vážném stavu v nemocnici. "Jeden s úrazem hlavy a druhý s mnohačetnými poraněními," řekla ČTK Poštová.

Podle prvních informací záchranné služby z místa nehody byl jedním ze zraněných chodec. Zda to opravdu byl chodec, policisté zatím ale neví, více budou podle Daňka vědět po vyslechnutí zraněných a svědků. "V tuto chvíli jsou nejpravděpodobnější dvě varianty: Že vozidlo jelo vysokou rychlostí, narazilo do autobusu, následně bylo odmrštěno nárazem na chodník a na místě zůstaly dvě zraněné osoby a buď obě zraněné osoby byly z osobního vozidla, nebo jedna osoba byla na chodníku, kde šla nebo stála," doplnil Daněk.

Policisté se rovněž zabývají tragickou dopravní nehodou, která se stala v neděli po 21:00 v pražské Novovysočanské ulici. Auto zdravotnické záchranné služby srazilo v blízkosti křižovatky se Skloněnou ulicí jednačtyřicetiletou chodkyni, která zemřela po převozu do vinohradské nemocnice, kam ji záchranáři podle Poštové převezli s mnohačetnými zraněnými. "Předmětem vyšetřování bude i zjištění, zda vozidlo jelo se zapnutými majáky, či nikoliv," řekl Daněk.

Poštová uvedla, že záchranná služba na vyšetřování nehody spolupracuje s policií, a současně potvrdila, že chodkyni srazil vůz, který má k užívání ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch. "Nicméně se stoprocentní jistotou potvrzujeme, že pan ředitel ve vozidle neseděl, žádným způsobem v nehodě nefiguroval," uvedla mluvčí a doplnila, že podle interního vyšetřování záchranné služby v době nehody jel ve voze pouze řidič a měl zapnuté výstražné světelné a zvukové zařízení.

"Vzhledem k tomu, že řidič nemířil k žádné události nahlášené zdravotnickým operačním střediskem, porušil vnitřní předpisy ZZS HMP, která po došetření všech okolností vyvodí patřičné pracovně-právní důsledky," sdělila ČTK Poštová.

Dechová zkouška na alkohol u řidiče byla podle policejního mluvčího negativní, u chodkyně tuto skutečnost určí pitva. Případní svědci nehody se mají ozvat na tísňovou telefonní linku 158.