Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš si stěžuje: Špatné zprávy, smrad, skládky. Češi pro něj ale nemají pochopení

Anfrej Babiš /ANO/
Anfrej Babiš /ANO/
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Část vlády v demisi v čele s premiérem Andrejem Babišem vyrazila na dvoudenní návštěvu do Jihomoravského kraje. Z Prahy se politici vydali do Brna vlakem, přímo z něj Babiš poslal několik fotek. Jedna z nich vyvolala pořádný rozruch.

Premiér a někteří jeho ministři budou v Brně, Mikulově nebo v Břeclavi jednat o situaci v sociálních službách a ve zdravotnictví, místní dopravou a investicemi do kultury a sportu.

Hned na začátku cesty ale přišlo na přetřes úplně jiné téma. Babiš ráno na facebook nahrál hned několik fotek – čekání na vlak, fotky z cesty i záběry na okolní krajinu. „Jinak od rána samé špatné zprávy. Do Brna jsme jeli 2 hodiny a 20 minut. Když vlak brzdil, tak jsme ze smradu z brzd měli pocit, že nás chtějí otrávit. Naštvaný Richard Brabec sleduje hnusnou skládku hned u tratě. No, doufám, že vy se máte líp,“ postěžoval si šéf ANO na facebooku.

Pokud čekal od občanů slova podpory, pěkně se přepočítal. „Škoda, že Vaše hnutí už řadu letu nekontroluje třeba, hmmm, ministerstvo dopravy, že? Nebo třeba škoda, že Brabec nikdy nebyl ministrem životního prostředí, že?“ vzkázal Babišovi jeden z diskutujících, který dodal, že Baboš určitě problémy svede na ČSSD a Miroslava Kalouska. „Kdyby tyhle rezorty měli hoši a holky z ANO, mohli bychom po celé republice svištět Maglevem a jíst přímo ze země, jak by byla čistá!“ vysmál se Babišovi.

„Však vláda maká, takže nebude problém skládku odstranit, ne? Nebo počkáte spíš až před komunálkama, aby to líp vyznělo před volbama?“ zajímalo dalšího z diskutujících. „Doufám, že se najde nějaký bodrý moravák a dá vám mokrým hadrem po papuli než začnete plácat a rozhazovat ty miliardy, které nemáte. Neschopný stébáku odstup,“ přidal se jiný naštvaný občan.

„Pan ministr v demisi Brabec je spojený s ministerstvem životního prostředí už od roku 2014 a naštvaný je až teď?“ divil se jeden z diskutujících na facebooku. „Většinu v minulé vládě mělo ČSSD a ANO, a co udělalo pro to aby brzdy nesmrděly a nebyly u trati skládky. Co udělali pro naši zemi? Obsadili ji bilboardy s hesly o makání a zažlutili řepkou, tohle udělali,“ připomněl další.

Jiní se Babiše zastali. „Otrávit se rozhodně nenechejte! Ani pokazit den vulgárními a nenávistnými komentáři. Uklidit někde, kde se léta leccos jen zametalo pod koberec, zabere spoustu času a energie.“ poslala premiérovi v demisi povzbudivá slova jeho fanynka.

Témata:  Andrej Babiš Richard Brabec skládka Brno

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy