Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Valachová je lidem pro smích. Na facebooku zveřejnila něco, co neměla

Kateřina Valachová
Kateřina Valachová
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Bývalá ministryně školství a poslankyně ČSSD Kateřina Valachová si utrhla pořádnou ostudu. Na sociálních sítích zveřejnila příspěvek týkající se kauzy dotací pro sport. Problém spočívá v tom, že jej zveřejnila i s původními poznámkami skutečného autora. A za to se stala terčem posměchu.

„Návrh postu, udělal bych to asi takto,“ začíná příspěvek, který na facebooku zveřejnila Valachová. Pak už následuje „komentář Valachové“ ke kauze zneužívání sportovních dotací a bývalého předsedy Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty.

„Podle mého tento případ znovu potvrzuje, že v nejvyšších strukturách organizací českého sportu byli a jsou někteří lidé, kterým nejde o sportování dětí a o co nejlepší podmínky pro všechny české sportovce, ale hlavně o vlastní prospěch. A protože se neustále tu a tam objevují pokusy mne nějak do těchto machinací zatahovat, zopakuji několik věcí ,“ stěžuje si dál ve zmíněném příspěvku „Valachová“, pro kterou sepsal delší příspěvek někdo jiný.

Na původní příspěvek na sociálních sítích upozornil Martin Černý. „Statusy za politiky píšou jiní, to je normální, sám jsem jich napsal stovky, ale přesně kvůli tomuhle se ty návrhy mají posílat a neukládat do konceptu. Pak totiž hrozí, že to pos*rete vy nebo klient,“ vysmál se političce.

Další lidé označili tento příspěvek za ukázku amatérismu. A do debaty se přidal i europoslanec ODS Jan Zahradil. „Nikdy jsem nikoho nenechal mi napsat status na fb. Maximálně jsem někde něco ukradl a okomentoval (a někdy se k tomu nepřiznal). Je to praktické: když si to člověk píše sám, dává si zároveň dohromady argumentaci (kterou se nemusí pak doučovat) a osvojí si krátké a výstižné vyjadřování, které se pak hodí třeba v TV,“ vysvětlil Zahradil

Problému si brzy všimla i Valachová, příspěvek sice na její facebookové stránce zůstal, chybí mu však první věta.

Témata:  Kateřina Valachová Facebook sociální sítě

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy