Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na D 5 došlo k vážné nehodě, provoz se zastavil

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Rudná (u Prahy) - Na druhém kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu se dnes pozdě odpoledne srazily autobus, nákladní vůz a dodávka. Při nehodě se lehce zranili čtyři lidé z autobusu, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Těžce zraněn je řidič kamionu, hasiči ho museli z vozu vyprostit. Dálnice je obousměrně uzavřena.

"Záchranáři převzali po vyproštění těžce zraněného řidiče kamionu, provádí zástavu krvácení, uvedou jej do umělého spánku, zajistí dýchací cesty a transportují vrtulníkem do nemocnice," řekla ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Krátce po nehodě byla dálnice uzavřena jen ve směru na Prahu, v opačném směru byl uzavřený levý jízdní pruh, protože havarovaná vozidla poškodila středová svodidla. Kvůli zásahu záchranářů byl ale později uzavřen i směr na Plzeň.

Ve směru na Prahu odklánějí policisté auta z dálnice na 10. kilometru u obce Loděnice, zpět se mohou řidiči vracet na prvním kilometru u Třebonic.

Témata:  dopravní nehody doprava dálnice Praha

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy