reklama

"Na Sněžce tentokrát tak silný vítr není. Fouká severák, vrchol přeskočí, proto je to horší na trase. V nárazech tam dosahuje vítr rychlosti přes 20 metrů za vteřinu (přes 70 kilometrů v hodině). Nahoře je prádelna, tedy mlha, není daleko vidět. Horní úsek nepojede celý den," řekl Martinec.

Dnes ráno na hřebenové Luční boudě v nadmořské výšce 1415 metrů pršelo, byla mlha a šest stupňů Celsia. Podle předpovědi má dnes na horách vydatně pršet a v 1000 metrech by nemělo být více než devět stupňů Celsia. Navečer by měly srážky od západu ustávat.

Lanovku na Sněžku tvoří dva úseky, Pec pod Sněžkou - Růžová hora a Růžová hora - Sněžka. Celková délka lanové dráhy je asi 3,5 kilometru. Z hlediska převýšení a počasí jde v ČR o nejextrémnější kabinovou lanovku. Převýšení lanové dráhy z dolní stanice v Peci do horní stanice na Sněžce je přes 700 metrů. První úsek má převýšení asi 510 metrů a druhý 260 metrů. Na dolním úseku vozí cestující 16 kabin, na horním 18.

Předpověď na pátek (00-24):
Oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Na východě zpočátku místy déšť. K večeru na jihovýchodě a ojediněle i jinde postupně až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, večer bude slábnout.

Předpověď na sobotu (00-24):
Oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky, ojediněle bouřky Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):
Polojasno, odpoledne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.