Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čechy láká tetování. Tatérka prozradila proč

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Většina lidí chce tetování jako ozdobu, málo z nich si nechá udělat tetování se skrytým významem, míní tatérka Terka z pražského studia Magic Tattoo. Populárním technikou je podle ní v poslední době dotwork, kdy je tetování nebo jeho části složené z teček. Přibývají také lidé, kteří chtějí barevné tetování.

"Dřív se lidi barev báli, taky nebyly úplně kvalitní a tolik nevydržely. Ale teď do nich hodně jdou, hlavně ženy," řekla Terka, která se specializuje na motivy květin, mandaly a tzv. watercolor tetování, tedy tetování, jež vypadá, jako by bylo namalované vodovými barvami.

Ustupuje naopak ornamentální styl tribal, který byl rozšířený v 90. letech. "Teď chodí lidi hodně s tím, že chtějí tribal překrýt," řekla Terka. Dříve se také lidé nechávali tetovat na ramena, i tento trend podle tatérky ustupuje. "Vývoj technologie umožňuje mnohem jemnější práci," řekla.

"Mnohem víc si chtějí nechal udělat tetování na místo, kde je hned vidět, třeba na obličej nebo na krk. Často přijde kluk do studia, nemá žádnou kérku a chce tetování hned na hřbet ruky. My se jim to samozřejmě snažíme rozmluvit, protože je pořád netolerance v práci," řekla Terka. Přístup zaměstnavatelů se ale podle ní stále zlepšuje.

Témata:  tetování

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy